Wat is woonbeton?
Woonbeton vormt een speciaal segment binnen de cementgebonden gietvloeren. Voor woonbeton gelden doorgaans hogere esthetische eisen dan een industriële gietvloer die meestal primair op zijn functionele eigenschappen wordt getoetst. Als particulier wilt u nu eenmaal meer kleurmogelijkheden en is de resistentie tegen olievlekken of de mechanische belastbaarheid van de vloer van minder belang. De verkleuring van woonbeton is nihil, dit in tegenstelling tot sommige epoxyvloeren die nog wel eens willen ‘vergelen’ door blootstelling aan UV-straling. Met woonbeton heeft u dit probleem niet. Hoe dan ook, ook woonbeton bestaat net als alle andere cementgebonden vloerafwerkingen uit snel hydraterend cement, fijn zand, harsen en additieven. De kwaliteit van de gebruikte pigmenten bepaalt de uiteindelijke kleur van de vloer. Woonbeton kan in lagen van 3 mm tot zelfs 5 mm worden aangebracht en wordt doorgaans na het drogen eerst geschuurd, geïmpregneerd en zo nodig gepolijst. Daarna volgt een slijtvaste transparante coating of laklaag die zorgt voor de vloeistofdichtheid en slijtvastheid. De kleur van de vloer wordt dus hoofdzakelijk bepaald door de pigmenten die in de cementmassa worden verwerkt.
Toepassingen van woonbeton
Woonbeton kan in allerlei ruimten worden toegepast, ook in sanitaire ruimten. In dat geval zal men een ander coatingsysteem moeten kiezen dat niet alleen waterafstotend maar ook helemaal waterdicht is. Met woonbeton kunt u ook speciale structuren in uw vloer laten opnemen. Door op een bepaalde manier te polijsten kunnen deze structuren tot stand komen. Het aanleggen van woonbeton is dan ook niet door elke gemiddelde klusser netjes te doen. U zult voor kwalitatief en hoogwaardig woonbeton echt naar de specialist moeten gaan. Een specialist die goed let op de ondergrond en de gunstige omgevingscondities om woonbeton op de juiste wijze te laten uitharden. Woonbeton aanleggen is bij uitstek ambachtelijk werk.
Waar moet u op letten als u woonbeton wilt laten aanleggen?
In heel Nederland zijn de betere woonbeton applicateurs te vinden. Omdat woonbeton een exclusief product is, zult u erop moeten letten dat de gekozen uitvoerder over de nodige ervaring beschikt en u garantie kan bieden op de vloer. Ook zult u een eenduidig advies moeten krijgen op welke manier u zelf de vloer kunt onderhouden. Het kan zijn dat voor het in conditie houden van het woonbeton de vloer om de vijf jaar van een extra waxlaag moet worden voorzien. U moet ook goed letten op de volledigheid van de offertes en de garanties die worden aangeboden. De betere gietvloeruitvoerders bieden garantie op de kleurechtheid van de vloer. In andere woorden, ze zorgen ervoor dat er een kwaliteitsproduct wordt toegepast dat niet verkleurd.
Geïnteresseerd in woonbeton?
Advies over hoogwaardige woonbeton kunt u uiteraard ook aanvragen via cementgebonden- gietvloer.nl. Neem contact met ons op via info@cementgebonden-gietvloer.nl of bel tijdens kantooruren met ons moederbedrijf via 020 – 370 91 51. In onze showroom kunt u ook monsters van het door ons toegepast woonbeton bekijken.