Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Vloercoating

Kiezen voor een PU vloercoating of een epoxycoating?
Er zijn tegenwoordig verschillende vloercoatings in de markt verkrijgbaar waarmee u een betonnen, steenachtige en zelfs houten of kunststof ondergronden kunt verduurzamen. De primaire functie van een vloercoating is om de vloer vloeistofdicht en slijtvast te maken zodat de vloer gewoon makkelijker te onderhouden is.

Het aanbrengen van een vloercoating kan vooral ook een esthetische reden hebben. Hoe dan ook zult u een keuze moeten maken uit de gangbare coatingsystemen. Een epoxycoating is beter bestand tegen chemische verontreinigingen van welke soort dan ook. De PU-coating gebruikt u doorgaans om een kleurtje te geven aan uw vloer of om bijvoorbeeld een badkamervloer of douchecel waterdicht te maken.

Wat betreft slijtvastheid heeft de epoxycoating een streepje voor maar deze is daardoor juist weer gevoeliger voor scheurvorming. Beide coatings worden ook gebruikt om epoxygietvloeren of PU- gietvloeren van een extra beschermlaag te voorzien. De toepassing van enerzijds epoxy of anderzijds PU wordt pas echt duidelijk als u bedenkt dat geen enkel garagebedrijf voor de verduurzaming van de werkplaatsvloer voor een PU-coating zou kiezen. Die wordt uiteraard gewoon in epoxy uitgevoerd vanwege de risico’s op ‘chemical spills’ en het vermijden van inwerking van olieresten op de ondergrond.

Polyurethaan (PU) vloercoatings
Dat PU vloercoatings alleen gebruikt kunnen worden op een betonnen vloer is een misvatting. Ook een tegelvloer kunt u verduurzamen met PU coatings en zelfs een houten vloer kan met dit soort coatings extra worden beschermd. PU vloercoatings zijn bij uitstek geschikte verduurzamingsmiddelen voor woonkamers, slaapkamers en sanitaire ruimten binnen woningen danwel werkruimten voor kantoren of openbare gebieden (showrooms- of verkoopruimten) in winkels. U kunt ze in vele kleuren toepassen, ook in transparante en in mat of hoogglans variant.

Epoxy (EP) vloercoatings
Epoxy vloercoatings zijn bij uitstek vloeistofdicht en worden daarom vaak gebruikt in omgevingen waar ‘chemical spills’, rubberen banden, verplaatsing van machines of vervoersmiddelen de dagelijkse gang van zaken zijn. Omdat epoxy stijver is, is het tevens gelijk ook scheurgevoeliger. Bij het aanbrengen van epoxycoatings moet veel aandacht worden besteed aan de stabiliteit van de ondergrond en de randafwerkingen. Epoxy coatings worden in tegenstelling tot pu-coatings vaak helder en transparant toegepast en vormen een extra bescherming tegen UV-straling.

Gerichte informatie aanvragen?
Hoogwaardige vloercoatings kunt u uiteraard ook laten aanleggen via cementgebonden-gietvloer.nl. Neem contact met ons op via info@cementgebonden-gietvloer.nl of bel tijdens kantooruren met ons moederbedrijf via 020 – 846 36 94. In onze showroom zijn diverse kleurvoorbeelden bekijken.