Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Cementgebonden gietvloer prijs

Hoeveel kost een cementgebonden gietvloer?
Een cementgebonden gietvloer is een product dat alleen kan worden aangebracht onder een aantalgunstige voorwaarden. De ondergrond, de dikte van de gietlaag, de omgevingscondities(snelhydraterend cement is mooi, maar bij te hoge temperaturen kan de vloer meer scheuren gaan vertonen na te snelle droging) alsmede de uiteindelijk toegepaste kwaliteit van pigmenten en coatings zorgen uiteindelijk voor de prijs van het product. Moet er een waterdichte coating toegepast of is alleen een waterafstotende waxlaag afdoende? Moet de ondergrond eerst vlak worden gemaakt of geschuurd? Het zijn het soort vragen die uiteindelijk de getallen in uw offerte bepalen. In algemene zin kan men zeggen dat de marktprijs van een goede kwaliteit cementgebonden gietvloer tegenwoordig ergens tussen de € 75 en € 150 per m2 excl. BTW ligt. De prijs is sterk afhankelijk van het aantal m2 dat u wilt laten aanleggen. Voor veel leveranciers en gietvloerbedrijven betekent meer m2 ook een significante lagere eenheidsprijs.

Toegepaste coatings voor een cementgebonden gietvloer bepaalt mede de prijs per m2
Om cementgebonden vloeren vuil- en waterafstotend te maken kunnen verschillende soortencoatings worden toegepast. Ook kan een waslaag (wax) een probaat middel zijn om de vloer extrabescherming te geven. Polyurethaan coatingsystemen zijn tevens in diverse kwaliteitsoorten teverkrijgen en hebben daardoor ook invloed op de prijs van de cementgebonden gietvloer per m2.

Vervoer, kortingen en overige kosten van de cementgebonden gietvloer
De meeste gietvloerleveranciers geven kortingen als u meer m2 wilt bestellen. Kortingen van 5 tot 10% op de totaalprijs zijn zeker gangbaar in de huidige markt. Die kortingen beginnen meestal pas als u meer dan 100 m2 vloerafwerking bestelt. Soms is die korting dus alleen maar mogelijk voor de ondernemer of winkelier die zijn showroom of werkplaats van een nieuwe vloer wilt laten voorzien. Een gietvloeruitvoerder of applicateur maakt tevens extra kosten als de gietvloer niet ter plaatse kan worden gemaakt. Het mixen van de gietmassa kan bijvoorbeeld ook eerst vooraf in een aparte ruimte gedaan moeten worden of het mengsel moet soms vanuit de fabriek worden vervoerd naar de bouwplaats.

Goede offertes voor een cementgebonden gietvloer verkrijgen
De ene offerte is de andere niet. Als u van een gietvloerspecialist alleen een ‘lumpsum’ prijs krijgt per m2 of alleen een totaalprijs dan zit u echt bij de verkeerde. In een offerte moeten alle kosten voor de vloer uitgesplitst worden, eventueel in aparte stelposten. Alle werkzaamheden moeten worden omschreven, ook de voorbehandeling van de vloer en afwerking ervan. Bovendien is het zaak om goed te kijken naar garantievoorwaarden en bij welke instantie of branchevereniging de gietvloerapplicateur is aangesloten zodat u bij geschillen exact weet waar u terecht kunt.