Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Epoxyvloer

Wat is een epoxyvloer?
Met een epoxyvloer wordt meestal een gietvloer bedoeld op basis van epoxyhars die een dikte heeft van 3 tot 6 mm. Dat is iets anders dan een epoxycoating die in μm (lees ‘mu’) wordt aangeduid. Een vloercoating van 100 μm is 0,1 millimeter dik en dus vele tientallen malen dunner dan een epoxy gietvloer. Een epoxyvloer kent vele toepassingen. De vloerafwerking kan dienen als bescherming tegen agressieve vloeistoffen of kan juist toegepast worden om zware belastingen op te vangen. Ook wordt de epoxyvloer steeds vaker voor esthetische redenen ingezet. Veelzeggende toepassingen van de epoxyvloer zijn ook de antistatische epoxyvloer (ESD-vloer) en de anti-slip epoxyvloer. Epoxy is goed bestand tegen allerlei chemicaliën waaronder olie, zuren, vetten rubber houdende materialen, kunststoffen en verven.

Epoxyhars nader bekeken
Epoxy is een thermohardende kunststof die hard blijft als het materiaal verhit wordt. Het materiaal heeft een tweemaal zo grote druk- en treksterkte als beton maar heeft een veel lager soortelijk gewicht. Dit is dan ook de reden waarom epoxy wordt gebruikt bij de productie van composieten in de vliegtuigindustrie en in de botenbouw. Het materiaal is oersterk na harding, is geheel vloeistofdicht en zeer slijtvast. Door het mengen van de epoxyhars met een ‘harder’ komt een chemisch proces op gang dat samen met de zuurstof uit de lucht zorgt voor de uiteindelijke chemische verbinding. Deze verbinding kan alleen tot stand komen onder gunstige condities zoals de juiste temperatuur van de ondergrond en een minimale omgevingstemperatuur van 15 °C .

Waar moet u op letten als u een epoxyvloer wilt laten leggen?
Een gietvloer aanleggen of een coating op basis van epoxy moet onder veilige omstandigheden gebeuren en is bij uitstek het werk van de professionele applicateur. De ruimte waarin de vloer wordt aangelegd moet ten alle tijden goed worden geventileerd en voordat men begint moet de temperatuur van de ondergrond in kaart worden gebracht. Mensen die met epoxyproducten werken moeten beschikken over de noodzakelijke veiligheidskleding zoals mondkapjes, handschoenen en dergelijke.

Gerichte informatie aanvragen over epoxyvloeren of coatings?
Meer informatie over hoogwaardige epoxyvloeren kunt u aanvragen via cementgebonden-gietvloer.nl. Neem contact met ons op via info@cementgebonden-gietvloer.nl of bel tijdens kantooruren met ons moederbedrijf via 020 – 846 36 94. In onze showroom zijn diverse epoxyproducten te bekijken.