Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Betonlook gietvloer

Wat is een betonlook gietvloer?
Een ‘betonlook’ gietvloer is een gietvloer die uiterlijk lijkt op een betonvloer maar in feite gemaakt is van een polyurethaan harslaag met bijbehorende coatings. Het specifieke betonuiterlijk wordt verkregen door kleur en oppervlaktestructuur aan te brengen in een laagdikte van minimaal 3 tot maximaal 6 mm. Als u ooit een gevlinderde betonvloer heeft gezien dan weet u dat deze een gemêleerd en een semi-glad uiterlijk vertoont dat niet te vergelijken is met andere steenachtige afwerkingen. Kaal beton is evenwel niet vloeistofdicht en is makkelijk te beschadigen en dit is nu juist waar een betonlook gietvloer wel presteert. Betonlook gietvloeren kunnen geheel naadloos en vloeistofdicht worden aangebracht met matte (geen glans maar een meer natuurlijk ogende) coating ter bescherming van de ondergrond. Een ander voordeel van betonlook gietvloeren is dat ze niet verkleuren en zeer makkelijk te reinigen zijn met wat water en een dweil.

De trend in betonlook gietvloeren
Waarom willen steeds meer particulieren en ondernemers ruimten voorzien van betonlook producten? Trends op het gebied van interieurdesign zijn natuurlijk niet makkelijk te verklaren maar één ding is duidelijk; men gaat steeds vaker voor kleuren en oppervlaktestructuren met een natuurlijk ogend uiterlijk die bovendien naadloos en goed te onderhouden zijn. De tegelvloer in de badkamer is al jaren achterhaald en gecombineerd met betonlook wanden ontstaat een sanitaire ruimte die voor lange tijd fris oogt en goed schoon te houden is. De laatste trend op het gebied van betonlook gietvloeren betreft een hernieuwde interesse in grijstinten. Eenvoud is het nieuwe toverwoord. Ook voor kantoren geldt steeds vaker, hoe eenvoudiger het kleurenpalet, hoe moderner het oogt. Dit is een totaal anders dan de designopvattingen die in de jaren ’70 of ’80 gangbaar waren, toen opvallende kleuren juist als modern werden ervaren.

Cementgebonden gietvloeren versus betonlook gietvloeren
Betonlook gietvloeren zijn dunner dan cementgebonden gietvloeren. Maar ook betonlook gietvloeren zijn geschikt voor de toepassing van vloerverwarming dus in dat opzicht zijn er geen significante verschillen. Hèt grote voordeel van betonlook gietvloeren is dat u de renovatie van uw vloer zo eenvoudig mogelijk maakt. De dunne afwerking zorgt voor een snelle uitvoeringstijd en u hoeft geen andere bouwkundige maatregelen (veranderingen van dorpels en deurhoogtes) te treffen. Bovendien is de vloer weer een stuk sneller beloopbaar. Heeft u een bestaande betonvloer in uw winkel of kantoor en zoekt u een relatief goedkope renovatieoplossing? Dan is de betonlook gietvloer bij uitstek de juiste keuze.

Heeft u interesse in natuurlijke ogende betonlook gietvloeren?
In onze showroom treft u een groot aantal voorbeelden en monsters van betonlook gietvloeren. Neem contact met ons op via info@cementgebonden-gietvloer.nl of bel tijdens kantooruren met ons moederbedrijf via 020 – 846 36 94.