Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Troffelvloer

Robuuste troffelvoeren komen tegemoet aan de strengste eisen
Een troffelvloer is de ideale vloer voor bedrijven, winkeliers en particulieren die over een zeer duurzame, vloeistofdichte en thermisch te belasten vloer willen beschikken. De term ‘troffelvloer’ is uiteraard afgeleid van de applicatiemethode, de troffel wordt door de uitvoerder gehanteerd om het mengsel aan te brengen en vlak te trekken. Troffelvoeren zijn in verschillende kleuren en oppervlaktestructuren te realiseren. Omdat het om een ambachtelijke methode van uitvoering gaat, zijn tijdens het verwerken ook makkelijker hechte overgangen te maken naar verticale bouwdelen, drempels of goten. Het materiaal dat wordt gebruikt voor een troffelvloer bestaat uit fijngemalen grind, gekleurde kwartskorrels, fijn zand én epoxyhars. Die laatste zorgt ervoor dat de vloer zijn unieke eigenschappen verkrijgt en dat de kwarts- of grindkorrels aan aan elkaar worden gelijmd. Troffelvloeren kunnen worden ingestrooid met kwartsdeeltjes zodat de vloer goede anti-slip eigenschappen krijgt. Het aanleggen van een troffelvloer duurt langer dan het aanbrengen van een gietvloer en dit komt met name door de intensieve methode van applicatie (handmatig) en de wat langere droogtijd van de vloer. Het resultaat levert echter een markant verschil op, troffelvloeren zijn veel beter mechanisch en chemisch te belasten dan gietvloeren, reguliere cementgebonden vloeren of anhydrietvloeren. Troffelvloeren worden dan ook veelal gebruikt in industriële ruimten, bakkerijen en slagerijen, de horeca en in ziekenhuizen. Maar ook een troffelvloer in een badkamer is een overweging waard. Een troffelvloer behoudt zeker 15 tot 20 jaar zijn slijtvaste en waterdichte eigenschappen dus als u echt voor duurzaam gaat in uw badkamer, dan is de troffelvloer een uitstekende keuze.

Bijzondere toepassingen van troffelvloeren
In het bovenstaande hebben wij vooral de technische eigenschappen van troffelvloeren omschreven, maar er zijn ook verrassende esthetische effecten te bereiken met dit type vloerafwerkingen. Troffelvloeren kunnen niet alleen worden uitgevoerd in zogenaamde ‘Uni kleuren’, maar zijn ook verkrijgbaar in een oneindige combinatie kwartsmix varianten, de ideale oplossing als u bijvoorbeeld een vloer wilt die lijkt op een echte Terrazzo vloer. Door te spelen met de kleuren kwarts, bereikt u unieke esthetische effecten. Denk aan een gitzwarte glimmende vloer met opvallende sprankelende kwartsdeeltjes die als er licht op valt een prachtige reflectie vertonen.

Goed advies is het halve werk, ook bij troffelvloeren!
Hoeveel kost een troffelvloer en wat is in uw situatie handig en verstandig? Moet u voldoen aan de strengste HACCP normen of andere eisen? Voor al uw vragen over troffelvloeren kunt u bij ons terecht. Neem contact met ons op via info@cementgebonden-gietvloer.nl of bel tijdens kantooruren met ons moederbedrijf via 020 – 846 36 94.