Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Coatingvloer

Snel en efficient uw vloer renoveren met een coatingvloer
Een coating aanbrengen over een bestaande vloer is misschien wel de meest efficiënte methode om uw vloer te verduurzamen. Coatings zorgen ervoor dat het onderhoud en schoonmaken van de vloer een stuk sneller en eenvoudiger kan gebeuren. Coatings kunt u werkelijk over allerlei soorten vloeren aanbrengen, in verschillende kleuren en in transparante, matte of zijdeglans uitvoering. Een groot misverstand is dat u coatings alleen kunt aanbrengen over betonvloeren. Ook tegelvloeren in bijvoorbeeld sanitaire ruimten en zelfs houten vloeren kunnen voorzien worden van een coating. Andere toepassingen van coatingvloeren betreffen vloeren van magazijnen, werkplaatsen en garagebedrijven die veelal zeer slijtvaste en vloeistofdichte vloeren nodig hebben. Meestal gaat het hier om epoxycoatings die ook bestand zijn tegen chemische belastingen.

Reguliere PU-coatingvloer uit te voeren in honderden kleuren
PU coatingvloeren kunnen in diverse kleuren worden uitgevoerd, het kleurenspectrum is werkelijk eindeloos. Omdat het over een zeer dunne laag gaat is het wel belangrijk om de ondergrond eerst goed vlak te maken en bijvoorbeeld scheuren te dichten. Coatingvloeren op basis van polyurethaan komen ook in anti-slip uitvoering voor. Dit is bijvoorbeeld weer handig als er balkons of galerijvloeren moeten worden verduurzaamd. En ook ‘buitenbeton’ of betonconstructies kunnen in verschillende kleuren worden behandeld.

Epoxy vloercoating is bestand tegen chemicaliën en zwaardere belastingen
Een coatingvloer op basis van epoxy is bestand tegen zuren, olie en andere agressievere vloeistoffen. Epoxycoatings worden dan ook veel gebruikt in industriele omgevingen, ziekenhuizen en andere instellingen of bedrijven waar een zeer duurzame vloer nodig is. Bij het toepassen van epoxycoatings op vloeren moet extra aandacht worden besteed aan het dichtzetten van scheuren in de ondergrond en overgangen met drempels en andere vloerelementen. Omdat epoxy zo gevoelig is voor scheurvorming moet de ondergrond perfect strak en glad zijn.

Andere toepassingen van coatingvloeren
Anti-slip coatings zijn veelgehoorde toepassingen voor vloeren maar een vloercoating kan ook worden gebruikt om statische elektriciteit sneller af te voeren. Deze eigenschap wordt veelal gebruikt in fabrieken waar gewerkt wordt met gevoelige elektronica. Weer een andere toepassing is de anti-allergene vloercoating, een coating die stofdeeltjes juist afstoot zodat deze sneller via het ventilatiesysteem kunnen worden afgevoerd.

Vraag advies als u coatingvloeren wilt laten aanleggen
Niet elke ondergrond is hetzelfde en uw wensen kunnen deels esthetisch, deels functioneel van aard zijn. Een goed advies betrekt beide wensen en gaat uit van een vloer die voor de komende 15 jaar zeer onderhoudsarm is. Voor al uw vragen op het gebied van coatingvloeren kunt u bij ons terecht. Neem contact met ons op via info@cementgebonden-gietvloer.nl of bel tijdens kantooruren met ons moederbedrijf via 020 – 846 36 94.